Hoveniersbedrijf in Waddinxveen – de Groene Golf

Hoveniersbedrijf Waddinxveen

Begin 1983 is de Groene Golf gestart. Ons hoveniersbedrijf houdt zich bezig met tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud in Waddinxveen.

Inmiddels hebben we al veel ervaring opgedaan bij verschillende projecten. Het team van Groene Golf bestaat uit harde en vakbekwame hoveniers. Samen werken we aan projecten met veel enthousiasme en ervaring!

Ons hoveniersbedrijf in Waddinxveen staat bekend omdat we goed luisteren. Dit is ons uitgangspunt, waardoor we uw wensen vertalen naar het gewenste eindresultaat, dit maakt elk project weer tot een nieuwe uitdaging voor onze hoveniers.

Betrokkenheid, veelzijdigheid, kwaliteit en speciale aandacht voor planten zijn andere, heel belangrijke factoren, die onze tuinprojecten tot een succes maken. Ons hoveniersbedrijf helpt u graag verder voor een prachtige tuin in Waddinxveen.

Een prachtige tuin door een hovenier in Waddinxveen

Wij geloven in een persoonlijke twist in iedere tuin. Daardoor is iedere tuin uniek. Door onze klant en de wensen echt te leren kennen, kunnen wij de tuin creëren die past bij u. Persoonlijke aandacht, samen met de kennis en toepassing van planten, vormen de twee belangrijkste pijlers voor ons hoveniersbedrijf. Hierdoor bestaan we al vele jaren, zijn we in Waddinxveen niet meer weg te denken en hebben we een betrouwbare en veelgehoorde naam als hoveniersbedrijf De Groene Golf in Waddinxveen.

Om de persoonlijke betrokkenheid te waarborgen werken we met een kleine groep bekwame mannen en vrouwen. Stuk voor stuk ervaren hoveniers. Alle collega’s die kantoorwerk verrichten, werken ook buiten aan projecten in de tuin als hovenier in Waddinxveen. Op deze manier blijft de betrokkenheid tussen de klant en ons optimaal.

De hovenier in Waddinxveen

 

Wist je dat Nederlanders zo’n 1100 uur per jaar buiten doorbrengen? Het grootste deel hiervan brengt men door in hun tuin. Bij De Groene Golf kun je terecht als je hulp nodig hebt bij het creëren van uw perfecte tuin, zowel voor particulieren als bedrijven. Of u nu op zoekt bent naar ideeën, een tuinontwerp of je tuin volledig wilt laten aanleggen; ons hoveniersbedrijf in Waddinxveen weet raad.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

We zijn gespecialiseerd in:

  • Tuinontwerp
  • Beplantingsplannen
  • Aanleg
  • Onderhoud

Ons werkgebied bevindt zich door heel Zuid-Holland. De Groene Golf werkt onder andere in Waddinxveen, Alphen aan de Rijn, Boskoop, Gouda, Leiden en Zoetermeer. Woont u ergens anders? Dan zijn er ook zeker mogelijkheden. Neem contact met ons, hoveniersbedrijf in Waddinxveen, op voor de mogelijkheden.

Wat kan je van ons verwachten?

Wij benaderen iedere tuin als een nieuw project, waarbij we van tevoren altijd eerst duidelijk de wensen in kaart brengen door een persoonlijk gesprek aan te gaan. Om uiteindelijk de ideale tuin te creëren zorgen wij voor:

  • Een helder stappenplan
  • Persoonlijke betrokkenheid gedurende het traject
  • Vakbekwame hovenier in Waddinxveen
  • Duidelijk kostenplaatje; geen onverwachte kosten achteraf

Onze veelzijdigheid creëert verrassende tuinen

Leuke feitjes & Cijfers

De eerste tuin

Onze eerste tuin was in 1983 in Alphen aan de Rijn. Dit was een grote klus waarbij alles van tevoren werd betaald aan de leveranciers. Het was immers een nieuwe klant, dus werkten wij nog niet op rekening. Vol goede moed en met veel energie – samen met een klein tweedehands rood PTT karretje plus aanhanger – hebben wij deze klus geklaard. En met succes. In 1989 heeft deze klant ons opnieuw gevraagd voor het ontwerp en aanleg van hun nieuwe tuin.

Redesign

In 2017 hebben we een door ons aangelegde vijvertuin uit 1989 geheel geredesigned. Opnieuw hebben we enkele vijvers terug laten komen met daarbij ook twee beeklopen. Natuurlijk hebben we de oude groene sfeer hierin weer volledig teruggebracht. De tuin heeft een grote aantrekkings kracht voor veel dieren en wordt inmiddels druk bezocht door vogels, salamanders en kikkers.

Persoonlijke tint

Dat wij in iedere tuin een persoonlijk tintje terug laten zien blijkt wel in een opvallende natuurlijke tuin die wij aanlegden in 1997. Deze tuin ligt in een wijk waarin alleen traditionele tuinen te zien waren (strak gazon met rondom borders). Wij legden in deze tuin juist de nadruk op natuurlijke glooiingen in borders en gazon en gebruikten veel inheemse planten. Hier werd, op zijn minst gezegd, raar naar gekeken en over gesproken. Maar dit is wel wat ons werk juist zo leuk maakt!

Grootste uitdagingen

Een van onze grootste uitdagingen was de aanleg van een tuin op Vlieland, in 2009. Deze bijzondere ligging, het Waddeneiland klimaat en de zanderige grond betekenden veel research vooraf naar geschikte planten. En dan hebben we het nog niet gehad over tuinen in de zogenaamde ‘zakbuurten’ in de Randstad. Dramatisch om te zien dat de tegels in deze tuinen na slechts enkele weken al verzakken en de schutting scheef begint te hangen. Dit hoort erbij en proberen we ook op te lossen, maar het is niet leuk voor de klant en voor ons.

Kleine klusjes

Natuurlijk is het aanleggen van een complete tuin erg leuk, maar wat ook heel fijn is, is dat we veel mensen blij (hebben) kunnen maken met een kleine tuinklus, zoals een straatje ophogen, bloembakken opmaken of de aanleg van een klein vijvertje. Juist een kleine ‘ingreep’ in een bestaande tuin kan zoveel toevoegen aan het geheel.

Opbouwen van een relatie

Overall zijn wij heel blij met de prettige relatie met de vele klanten, zowel tijdens aanlegwerkzaamheden als in de jaren erna met het tuinonderhoud. Er zijn klanten waarbij we al meer dan 30 jaar over de vloer komen. Inmiddels hebben we al ruim 1000 tuinen aangelegd en kijken uit naar nog heel veel bloeiende jaren!

Ons Team
Ebelien is hoofdontwerper. Bij haar komt de creativiteit vandaan, die onze tuinen zo kenmerken. Daarnaast werkt zij nog veel buiten in het fijne tuinonderhoud en verzorgt de boekhouding.
‘’Ik vind het een uitdaging om de specifieke tuinwensen van klanten in een uniek ontwerp te vertalen en vind het fijn om met planten te werken”
Ramon is zowel binnen als buiten actief. Aanleg en onderhoud van tuinen, alsmede klantencontact, calculatie, planning, urenregistratie en facturatie.
``Het leukste vind ik, dat een klant tevreden is over het geleverde werk``
Hovenier zuid-holland
Vincent zowel binnen als buiten actief. Aanleg en onderhoud van tuinen, alsmede klantencontact en calculatie.
‘’De creativiteit, die je kwijt kan in de tuinen plus het werken naar de prachtige eind resultaten, vind ik het mooiste van dit werk’’
Maurice werkt in de buitendienst en dan met name in het tuinonderhoud bij bedrijven en particulieren.
‘’Het regelmatig onderhouden van een tuin na een renovatie of nieuwe aanleg vind ik heel leuk om te doen’’
Jurian is buiten werkzaam in zowel het onderhoud als de aanleg van tuinen.
’’Het maken van een tuin met mijn collega’s, waar een ieder zijn/haar kwaliteiten kan gebruiken, geeft mij de grootste voldoening’’
Sven
‘’De diversiteit in het vak zorgt ervoor, dat ik elke dag weer met plezier aan het werk wil om mooie tuinen te maken voor de klant’’
Rob is binnen actief op gebied van klantencontact, pr, calculatie en het maken van beplantingsplannen en adviezen. Buiten werkt hij vnl. in het fijne tuinonderhoud.
‘’Het verzinnen van plantencombinaties, die iedere keer weer net anders zijn is mijn grootste uitdaging’’