Hovenier Zuid-Holland – de Groene Golf

Hovenier Zuid-Holland

Sinds begin 1983 is de Groene Golf een hovenier in Zuid-Holland. Ons hoveniersbedrijf in Zuid-Holland houdt zich bezig met tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud in bijvoorbeeld Boskoop, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en Leiden. Woont u ergens anders in Zuid-Holland? Dat is geen probleem, onze hoveniers gaan graag op pad om een mooie tuin aan te leggen.

Inmiddels hebben we al veel ervaring opgedaan bij verschillende projecten. De hoveniers van de Groene Golf zijn vakbekwaam en klantgericht. Samen werken we aan projecten met veel enthousiasme en ervaring in geheel Zuid-Holland!

Als hovenier in Zuid-Holland staan we bekend vanwege onze hoveniers die goed naar de klant luisteren. Dit is dan ook ons uitgangspunt: uw wensen vertalen naar het gewenste eindresultaat. Dit maakt elk project weer tot een nieuwe uitdaging voor onze hoveniers.

Daarbij staan onze hoveniers voor betrokkenheid, veelzijdigheid, kwaliteit en speciale aandacht voor planten. Dit maakt dat onze tuinprojecten een succes zijn. Ons hoveniersbedrijf helpt u graag verder voor een prachtige tuin in Zuid-Holland.

Wat kunt u van een hovenier verwachten?

Iedere hovenier van de Groene Golf in Zuid-Holland benadert iedere tuin als een nieuw project, van tevoren brengt de hovenier altijd eerst duidelijk uw wensen in kaart door middel van een persoonlijk gesprek. Zo creëren we met z’n allen uiteindelijk de ideale tuin door middel van:

  • Een helder stappenplan
  • Persoonlijke betrokkenheid gedurende het traject
  • Vakbekwame hovenier in Zuid-Holland
  • Duidelijk kostenplaatje; geen onverwachte kosten achteraf

Wat doen onze hoveniers in Zuid-Holland?

Ons hoveniersbedrijf in Zuid-Holland is gespecialiseerd in:

  • Tuinontwerp
  • Beplantingsplannen
  • Aanleg
  • Onderhoud

Ons werkgebied bevindt zich door heel Zuid-Holland. De Groene Golf werkt onder andere in Waddinxveen, Alphen aan de Rijn, Boskoop, Gouda, Leiden en Zoetermeer. Woont u ergens anders? Dan zijn er ook zeker mogelijkheden. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden van onze hoveniers in Zuid-Holland.

Een prachtige tuin

Iedere project van onze hoveniers zijn uniek doordat wij een persoonlijke twist in iedere tuin aanbrengen. Door onze klant en de wensen echt te leren kennen, kunnen wij uw droomtuin creëren. Persoonlijke aandacht, samen met de kennis en toepassing van planten, vormen de twee belangrijkste pijlers voor ons hoveniersbedrijf. Hierdoor hebben we jaren ervaring, zijn we in Zuid-Holland niet meer weg te denken als hoveniersbedrijf. We zijn blij met onze betrouwbare en veelgehoorde naam als hoveniersbedrijf De Groene Golf in Zuid-Holland.

Om de persoonlijke betrokkenheid te waarborgen werken we met een kleine groep bekwame mannen en vrouwen. Stuk voor stuk een ervaren hovenier. Alle collega’s die kantoorwerk verrichten, werken ook buiten aan projecten in de tuin als hovenier in Zuid-Holland. Hierdoor kunnen wij betrokkenheid garanderen.

De hovenier in Zuid-Holland

 

Wist u dat mensen in Nederland gemiddeld 1100 uur per jaar buiten doorbrengen? Het grootste deel hiervan brengen ze door in hun tuin. Belangrijk dus dat u een mooie tuin heeft waar u zich thuis voelt. Onze hoveniers helpen u graag bij het creëren van uw perfecte tuin. Of u nu op zoekt bent naar ideeën, een tuinontwerp of uw tuin direct wil laten aanleggen; ons hoveniersbedrijf in Zuid-Holland helpt u verder.

Onze veelzijdigheid creëert verrassende tuinen

Leuke feitjes & Cijfers

De eerste tuin

Onze eerste tuin was in 1983 in Alphen aan de Rijn. Dit was een grote klus waarbij alles van tevoren werd betaald aan de leveranciers. Het was immers een nieuwe klant, dus werkten wij nog niet op rekening. Vol goede moed en met veel energie – samen met een klein tweedehands rood PTT karretje plus aanhanger – hebben wij deze klus geklaard. En met succes. In 1989 heeft deze klant ons opnieuw gevraagd voor het ontwerp en aanleg van hun nieuwe tuin.

Redesign

In 2017 hebben we een door ons aangelegde vijvertuin uit 1989 geheel geredesigned. Opnieuw hebben we enkele vijvers terug laten komen met daarbij ook twee beeklopen. Natuurlijk hebben we de oude groene sfeer hierin weer volledig teruggebracht. De tuin heeft een grote aantrekkings kracht voor veel dieren en wordt inmiddels druk bezocht door vogels, salamanders en kikkers.

Persoonlijke tint

Dat wij in iedere tuin een persoonlijk tintje terug laten zien blijkt wel in een opvallende natuurlijke tuin die wij aanlegden in 1997. Deze tuin ligt in een wijk waarin alleen traditionele tuinen te zien waren (strak gazon met rondom borders). Wij legden in deze tuin juist de nadruk op natuurlijke glooiingen in borders en gazon en gebruikten veel inheemse planten. Hier werd, op zijn minst gezegd, raar naar gekeken en over gesproken. Maar dit is wel wat ons werk juist zo leuk maakt!

Grootste uitdagingen

Een van onze grootste uitdagingen was de aanleg van een tuin op Vlieland, in 2009. Deze bijzondere ligging, het Waddeneiland klimaat en de zanderige grond betekenden veel research vooraf naar geschikte planten. En dan hebben we het nog niet gehad over tuinen in de zogenaamde ‘zakbuurten’ in de Randstad. Dramatisch om te zien dat de tegels in deze tuinen na slechts enkele weken al verzakken en de schutting scheef begint te hangen. Dit hoort erbij en proberen we ook op te lossen, maar het is niet leuk voor de klant en voor ons.

Kleine klusjes

Natuurlijk is het aanleggen van een complete tuin erg leuk, maar wat ook heel fijn is, is dat we veel mensen blij (hebben) kunnen maken met een kleine tuinklus, zoals een straatje ophogen, bloembakken opmaken of de aanleg van een klein vijvertje. Juist een kleine ‘ingreep’ in een bestaande tuin kan zoveel toevoegen aan het geheel.

Opbouwen van een relatie

Overall zijn wij heel blij met de prettige relatie met de vele klanten, zowel tijdens aanlegwerkzaamheden als in de jaren erna met het tuinonderhoud. Er zijn klanten waarbij we al meer dan 30 jaar over de vloer komen. Inmiddels hebben we al ruim 1000 tuinen aangelegd en kijken uit naar nog heel veel bloeiende jaren!

Ons Team
Ebelien is hoofdontwerper. Bij haar komt de creativiteit vandaan, die onze tuinen zo kenmerken. Daarnaast werkt zij nog veel buiten in het fijne tuinonderhoud en verzorgt de boekhouding.
‘’Ik vind het een uitdaging om de specifieke tuinwensen van klanten in een uniek ontwerp te vertalen en vind het fijn om met planten te werken”
Hovenier zuid-holland
Vincent zowel binnen als buiten actief. Aanleg en onderhoud van tuinen, alsmede klantencontact en calculatie.
‘’De creativiteit, die je kwijt kan in de tuinen plus het werken naar de prachtige eind resultaten, vind ik het mooiste van dit werk’’
Ramon is zowel binnen als buiten actief. Aanleg en onderhoud van tuinen, alsmede klantencontact, calculatie, planning, urenregistratie en facturatie.
``Het leukste vind ik, dat een klant tevreden is over het geleverde werk``
Sven
‘’De diversiteit in het vak zorgt ervoor, dat ik elke dag weer met plezier aan het werk wil om mooie tuinen te maken voor de klant’’
Maurice werkt in de buitendienst en dan met name in het tuinonderhoud bij bedrijven en particulieren.
‘’Het regelmatig onderhouden van een tuin na een renovatie of nieuwe aanleg vind ik heel leuk om te doen’’
Jurian is buiten werkzaam in zowel het onderhoud als de aanleg van tuinen.
’’Het maken van een tuin met mijn collega’s, waar een ieder zijn/haar kwaliteiten kan gebruiken, geeft mij de grootste voldoening’’
Rob is binnen actief op gebied van klantencontact, pr, calculatie en het maken van beplantingsplannen en adviezen. Buiten werkt hij vnl. in het fijne tuinonderhoud.
‘’Het verzinnen van plantencombinaties, die iedere keer weer net anders zijn is mijn grootste uitdaging’’